2022-10-09 23 views
上星期同家人去銅鑼灣稻埕飯店食dinner,首次幫襯吾知味道夠吾夠我地呢?環境好大,坐得好舒服。而且仲有紫色燈光,令整個餐廳充滿高級感覺,又可以作打卡點。白滷水九孔鮑魚:鮑魚好大隻,起初以為甘大隻口感一定好硬好難咀嚼,之後食落口感反而好彈牙!店員更細心切開,大大方便進食。白滷水無左平時啡色,味道帶少咸,味道好夾。鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜:上枱時已被佢既外觀吸引住!龍蝦肉質彈牙,鮮味十足。另外更有米通、炸南瓜、炸秋葵作伴,口感脆卜卜,越食越上癮啊!蟹肉蛋白泡泡脆米金湯:依款湯好值得推介!材料相當豐富又鮮味,包括蝦肉、帶子、蟹肉。湯底充滿蟹肉鮮味,南瓜味夠晒甜。上層既蛋白泡泡口感好似氣泡一樣,幾特別。鐵板香煎一口鵝肝牛小排:牛小排煮到半熟狀態,口感軟硬適中,牛味香口,滲出牛脂!鵝肝入口即溶,味道咸咸地,旁邊有少少蛋邊食添。八斗子炒飯:超級推介炒飯!材料同樣豐富,包括帶子、蟹肉、蟹子、豬肉鬆、皮蛋、鵝肉⋯炒飯粒粒分明,味道非常香口!大蝦插起中間,而口感彈牙實肉又鮮甜啊!氣球小女孩:賣相夠晒精緻,店員會系客人面前整出一個煙球,然後輕輕一碰,煙球就消失,令杯上有層煙霧,再加入帶燈既冰粒,用黎打卡

氣球小女孩:賣相夠晒精緻,店員會系客人面前整出一個煙球,然後輕輕一碰,煙球就消失,令杯上有層煙霧,再加入帶燈既冰粒,用黎打卡影相一流!味道方面,酒精濃度吾太高,有啲似西柚味。

金鳳仙子:沙冰打得好幼細,菠蘿味清新突出!入口即溶,滲出酒香,易入口,岩哂宜家天氣熱降溫。