2023-08-25 612 views
係到小放閃先話說有無人醒起原來8月22日係七夕我完全醒唔起估唔到我男友已經book左間居酒屋🏮同我食餐好❤️ 《天澗居酒屋》 🍅甘醋蕃茄漬 用左甘醋醃製蕃茄,偏酸,但非常清新開胃蕃茄都好多汁,好好食 🥗和風刺身沙律 刺身份量都好多,有三文魚,吞拿魚,魚子,帶子,好抵食! 🍱壽司盛十貫 有深海池魚,鮮帶子,牡丹蝦,海膽,三文魚籽,拖羅蓉小卷,江戶前玉子燒等款款都好新鮮,鮮甜,特別係拖羅蓉小卷同帶子必食玉子燒💕超特別地加左魚肉同蝦肉,食落好香蛋味之餘都食到蝦鮮味,口感都勁特別,係好soft既蛋糕感! 🐟炸池魚 咸咸脆脆咁,超啱下酒 🐖燒豚軟骨 豚軟骨好嫩好軟,亦非常入味 🐓燒原塊雞皮 燒得好香脆,好似薯片咁,加左啲七味粉上去,唔會覺得好油膩,好啱下酒 🍗自家免治雞肉串 我的最愛,雞肉同雞軟骨比例啱啱好,加埋生雞蛋同醬油,好食🤤 🥓燒黑豚露筍串 黑豚配上露筍好加分,非常清爽爽甜,好食 🥓燒黑豚蕃茄串 呢款都好正,蕃茄令成件事酸酸甜甜,好清新,好好食 🐟燒白鰻串 必食一樣燒到好香,白鰻夠肥厚,啖啖肉之餘,食落油香滿滿 必食💕 🍳芝士玉子燒 玉子好嫩滑,而且勁多芝士,勁拉絲 🫓燒准山 幾特別,小
係到小放閃先
話說有無人醒起原來8月22日係七夕
我完全醒唔起
估唔到我男友已經book左間居酒屋🏮同我食餐好❤️

《天澗居酒屋》

🍅甘醋蕃茄漬
用左甘醋醃製蕃茄,偏酸,但非常清新開胃
蕃茄都好多汁,好好食

🥗和風刺身沙律
刺身份量都好多,有三文魚,吞拿魚,魚子,帶子,好抵食!

🍱壽司盛十貫
款款都好新鮮,鮮甜,特別係拖羅蓉小卷同帶子

🐟炸池魚
咸咸脆脆咁,超啱下酒

🐖燒豚軟骨
豚軟骨好嫩好軟,亦非常入味

🐓燒原塊雞皮

🍗自家免治雞肉串
我的最愛,雞肉同雞軟骨比例啱啱好,加埋生雞蛋同醬油,好食🤤

🥓燒黑豚露筍串
黑豚配上露筍好加分,非常清爽爽甜,好食

🥓燒黑豚蕃茄串
呢款都好正,蕃茄令成件事酸酸甜甜,好清新,好好食

🐟燒白鰻串
必食
一樣燒到好香,白鰻夠肥厚,啖啖肉之餘,食落油香滿滿 必食💕

🍳芝士玉子燒
玉子好嫩滑,而且勁多芝士,勁拉絲

🫓燒准山
幾特別,小見識 第一次聽有燒准山
准山好爽口 好特別

🐟沙錐魚天婦羅
幾特別,魚肉幾滑,沾上咖喱粉可以提鮮,同時唔會搶味

🍝蕎麥麵
好特別既食法
按照個人喜好,加入wasabi,蘿蔔蓉,葱花同鵪鶉蛋落蕎麥汁
好清新

.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.

總結: 店員好細心解釋每款菜式,食物質素都真係好就,性價比高

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5