2024-02-27
今日嚟到呢間抵食嘅鐵板燒😚佢有唔同嘅set套餐,除左set仲可以單點😙😙單點價錢嚟講都唔會貴好多😙所以我地都一共叫左七款菜色,自己拼一個set出嚟🙈🙈🧡和風前菜 打頭陣係由一款前菜和風前菜開場😜新鮮蕃茄上面灑上紫菜絲,入口感覺超清爽😝一口子增添左唔少胃口😝🧡黑魚籽鵝肝蒸蛋 $136蒸蛋容器十分精緻,小巧玲瓏但內裡藏著珍貴既黑魚籽同鵝肝🥺🥺蒸蛋口感相當清溜,3種味道混合簡直絕配😌😌🧡甘鯛 $336甘鯛魚配上鮟康魚肝汁,結合左獨特嘅風味😛甘鯛有著淡淡嘅甜味,非常適合搭配由鮟康魚肝臟提練嘅魚肝汁😙😙而且肉質鮮嫩,口感細嫩😝食落仲完全冇哂魚骨🥹可以大口大口安心食用😗🧡大海虎蝦 $336虎蝦鮮嫩多汁,肉質鮮嫩得嚟😜咬落去溢出豐富嘅汁液,師傅仲好貼心🙌🏻食到最後仲會問需唔需要幫手拆開蝦頭,虎蝦經過煮味後完全冇腥味😚😚仲相當入口😛🧡和牛薄燒 $128我地叫左五成熟嘅和牛,師傳提到五成熟嘅肉質比較煙靭😌😌有著食落口即溶嘅感覺🥺和牛用卷住嘅方式上菜,入面仲包住唔少既配料,炸左嘅蒜片令到和牛格外香口😝🧡黑松露鮑魚 $156望住生生猛猛嘅鮑魚慢慢被鐵板煮熟,真係好治癒😝😝一睇就知好新鮮👏🏻👏🏻鮮嫩嘅鮑魚同濃
🧡和風前菜
🧡黑魚籽鵝肝蒸蛋 $136
🧡甘鯛 $336
🧡大海虎蝦 $336
🧡和牛薄燒 $128
🧡黑松露鮑魚 $156
望住生生猛猛嘅鮑魚慢慢被鐵板煮熟,真係好治癒😝😝一睇就知好新鮮👏🏻👏🏻鮮嫩嘅鮑魚同濃郁嘅黑松露真係完美結合,食落仲超線入味😽帶嚟令人陶醉嘅美味享受😻
🧡瀛の炒飯 $136
炒飯粒粒分明😜入面仲有雞蛋、酸菜、櫻花蝦同香蔥,有著豐富既層次😙超級完美😻
🧡日式炒野菜 $136
黎到尾聲,就用左呢個炒野菜解解油膩感😚清爽健康,經過炒熟左嘅蔬菜仲保持到脆嫩😌
食到最後,食埋個開心果雪糕甜品,真係大滿足😆😆真係帶來一個高質既體驗,超級值得過嚟食😻