2020-06-07 70 views
超高質避風塘生炸髀~~~返咗成個星期工咁攰 梗係要食返啲正嘢啦 是日我哋就去左 呢一間朋友推介 話超級好食同味道好地道嘅港式茶餐廳 「雪山冰廳」度食我哋嘅午餐~~~一坐低我哋就好似餓狼上身咁 又話想食呢樣 又話想食嗰樣 果然星期六唔使返工 胃口都係好啲嘅 我哋首先叫咗一隻避風塘生炸髀 一份芝士煎蛋牛肉漢堡包 一支樽仔奶茶 同一杯忌廉薄荷朱古力~~~避風塘生炸髀d雞肉超級嫩滑 出面有啲避風塘粉嘅味 香香辣辣超級好食 完全係令人停唔到口 減肥?聽日先算啦!咁好食咪唔食呀嘛🤤~~~ 芝士煎蛋牛肉漢堡包同樣係非常誘人 軟軟的麵包 多汁嘅牛肉漢堡扒 香脆嘅煎蛋 同埋濃郁嘅芝士 呢個世界簡直冇嘢 比起呢個組合更令人心動🤤 again..減肥?食完先算啦~~~依兩杯飲品亦唔錯 樽仔奶茶好濃滑 忌廉薄荷朱古力 無論薄荷定朱古力味都好重~~~食完呢一堆野之後 我哋胃口依然好好 所以就接著叫左招牌海南雞飯 芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯粟米雜果沙律 蒜蓉炒芥蘭同兩杯港口味雜果賓治~~~招牌海南雞飯果然係招牌 啲雞油飯好香 海南雞又多又滑 芝士焗波士頓龍蝦海鮮飯就超多材料滿滿嘅芝士令人欲罷不能龍蝦亦爽口~~~最後我
超高質避風塘生炸髀
粟米雜果沙律 蒜蓉炒芥蘭同兩杯港口味雜果賓治
滿滿嘅芝士令人欲罷不能龍蝦亦爽口
~~~
最後我哋就叫番啲蔬菜類清一清腸胃 粟米雜果沙律醬會比較多 如果唔鍾意多醬嘅話 記得叫佢哋另上d醬 而蒜蓉炒芥蘭就超好食 啲菜夠脆 啲蒜蓉味又調得啱啱好 明明望落好似好簡單 但係自己就係煮唔到呢種水準 下次都係直接嚟食就算😋
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥