2021-06-11
冇得去旅行,最近又想食泰國野,近近地見到荃灣有間泰國菜館,就入去過吓口癮🤪 入到去店員全都是泰國人,裝修幾有心思,好欣賞佢嘅吊燈,充滿泰國特色,地方夠大,坐得舒服,不過冷氣超大,食野要食快少少,否則好快凍哂😂— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【鮮蝦炒金邊粉】$88上碟時出哂煙,真係岩岩炒起,熱辣辣夠哂惹味,配有四隻鮮蝦,亦有豆乾仔,碎蛋、芽菜、蔥絲等,而味道係酸酸地,唔會好辣(本人好怕太辣嘅泰國菜),亦唔算係好重口味果種,夠鑊氣,如果唔中意太重口味,食呢個就岩岩好。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【泰式拼盤】$138有炸蝦餅、炸魚餅、春卷、串燒雞各2件,有哂我想食嘅泰式小食,超邪惡,全部都係炸野!尤其欣賞個炸蝦餅🍤,外層炸粉夠薄,咬落都幾重蝦味,一d都唔粉,又夠彈😋 炸春卷亦好足料,新鮮炸起夠哂脆。而魚餅香料味都幾重,串燒雞正常發揮!呢碟拼盤會跟2款泰式醬&沙嗲醬,有不同口味😋
【鮮蝦炒金邊粉】$88
【泰式拼盤】$138