Peek-A-Poke 📍尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫 Heath S01B號舖📍銅鑼灣希雲街16號地舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━poke bowl 熱潮開始咗好耐 但係宜家先正式試🙈 peek a poke 有已搭配好嘅選擇 亦都可以自選👍🏻下午茶時間嚟到仲可以揀mini size 價錢平少少得嚟食曬都幾飽肚尖沙咀分店係電子落落完單可以自己去斟水同攞餐具🍽️ ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🏖️ 夏威夷風味 mini $68▶︎ 選擇困難咗好耐 最後都係揀咗signature bowl第一款 有刺身吞拿魚 新鮮海帶芽 紫洋蔥 蟹籽 同鰹魚醬油 飯底就揀咗珍珠糙飯加沙律菜 汁另上▶︎ 我會話呢個配搭幾好 食落有蟹籽爆開嘅口感 有海帶芽有嚼口嘅口感 仲有吞拿魚軟軟糯糯嘅口感 飯底仲有少少溫熱🤤▶︎ 沙律菜 吞拿魚 都食得出幾新鮮 鰹魚醬汁都比較清爽 所以整體食落冇負擔▶︎ 不過會覺得紫洋蔥太辣🙈 所以存在感太大好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到訪日期: 10月中 (下午茶)快樂指數😋: ⑧⑥/①
Peek-A-Poke
📍銅鑼灣希雲街16號地舖
尖沙咀分店係電子落落完單可以自己去斟水同攞餐具🍽️
🏖️ 夏威夷風味 mini $68
▶︎ 不過會覺得紫洋蔥太辣🙈 所以存在感太大
好味指數:●●●●◯
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 10月中 (下午茶)
快樂指數😋: ⑧⑥/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌑🌑