2022-08-01 339 views
星期五晚食飯真係周圍都好多人,唯有搵下d 無咁熱門嘅地方,搵下搵下俾我搵到呢間喺啟德站,仲要一出黎行1分鐘就到,又係大鄉里出城時間,原來啟德已經有咁多樓,仲要有好多間好似幾好嘅餐廳,同我有次去將軍澳那邊個 feel 差唔多,應該全部整好後,呢邊又一番新景象經OpenRice book 咗位,去到都是7點未夠,其實只有幾張枱有客,唔知點解俾一張好窄嘅枱我們,仲要係水吧的出入位置,叫佢俾張椅我哋擺嘢都話冇位所以我同朋友考慮咗一陣好唔好走去第二間食,結果佢哋見我哋想走,先至俾一張4人枱我哋坐,但樓上部冷氣機係滴緊水嘅,不過我哋只係2人坐2個位,見避到滴水但唔影響我哋就算數除咗環境有點熱之外,叫咗幾款嘢食都幾好嘅,價錢合理!因為我哋得2個人,所以不可以叫太多,唯有都係叫一d 喺 OpenRice 食評話好味嘅試吓 頭盤是這個「黑白芝麻吞拿魚」,都好香嘅,雖然吞拿魚始終會淡味d, 但有咁多件就好抵!呢個係類似Tacos,不過唔係脆嘅,唔辣,啱一d 唔食得辣嘅人跟住$335 嘅價錢有牛有蝦,隻蝦真的好大隻,牛柳夠淋嘅,真的不錯!這杯是芒果 smoothie, 不過不失啦如果環境好一點,音樂不要太嘈

這杯是芒果 smoothie, 不過不失啦

如果環境好一點,音樂不要太嘈,都不失為一間三五知己傾下計聚下的好地方
2022-06-22
Type of Meal