2020-10-12
收工過到黎奧海城食晚飯,揀左呢間西餐廳~稍為昏暗既燈光,加上輕快既音樂,令人可以放鬆下~餐牌選擇唔少,前菜,主菜,扒,甜品,cocktail等等都有好多唔同既選擇。鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬鵝肝外層略為煎香,內層十分細滑,無一絲腥味。蟹肉有好大一團,有啲咸,但整體可接受~燕麥餅鬆脆,無乜味,襯住上面既蟹肉同鵝肝好適合。烤和牛舌配番茄他他番加他他調味比較輕手,只有好輕既咸味,感覺清新。和牛舌厚切,好軟熟,亦都有幾香既牛肉味,係意料之外既好食。龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵海鮮既種類同份量都唔少,有魷魚,青口,蜆肉同蝦,而且大蝦既肉質都夠彈牙。闊條麵軟硬適中,但龍蝦汁略嫌太咸,建議可以淡口翻少少~Pinacolada以椰奶,菠蘿汁同rum酒製成既甜酒。甜甜既椰奶味加入菠蘿汁多左一陣清新既味道,rum酒既味道唔太重,應該好多女仔都會幾鐘意!
鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬
烤和牛舌配番茄他他