朋友哈啦起身,嗌我去試下九龍城嗰間火鍋店,話係佢心水推介。夜晚肚餓餓,差唔多時間拎埋胃去追著佢推介試下味道。咁就挑咗佛跳牆湯底,第一啖湯入口,喂,味道真係正到爆炸💥!濃郁嘅湯底勁足料,好似D細菌仔咁,滲晒入個肚裡頭,咬一啖料,啲鮑魚同雞肉香滑得嚟彈牙,湯底畀全晚保持得好熱浸浸,湯飲飲、料食食,一陣子呢,啲涼意都冇咗喇。啲封門柳煮到岩岩好,別提有幾鮮嫩;一啖咬落去,剛剛好嘅熟度,真係一流。至於啲汕頭牛丸同台灣貢丸,啲彈性同口感都好正,配埋湯底一齊食,順滑得嚟Q彈得滑,真心覺得溫暖滿滿🍢。今次食完,覺得埋單又抵,又滿足。彤彤溫暖啲湯底,撐住我哋幾個好友,一齊傾吓笑吓,鬧吓热鬧,食住暖心火鍋,一晚冬日,囉嗦嗌得好嘅滿足感,我話你知,真係唔錯食啊!👍🏻🌟