2017-06-06 940 views
今次入到舊街食呢個巴辣仔,之前已經食過個雞煲,佢嘅辣比出面嘅辣會辣多少少,BB辣等於出面嘅小辣,不過咁鍾意食辣嘅我梗係叫中辣啦!今次食咗佢三百幾蚊嘅呢個沙巴龍躉魚煲,原本想叫個平啲嘅魚,但係因為去得比較夜所以已經賣晒啦,咁唯有食三百幾蚊呢個啦。我哋兩個女仔食佢除咗個條魚之外,仲會有得揀幾種小菜,嗰陣時唔知道原來有咁多,我哋仲叫咗啲薯粉生菜等等嘅嘢。最後當然係食唔晒啦。但係條魚真係好好食!骨就唔多,一夾都夾都好多肉,而且側邊好多酸菜金菇等等嘅配菜本身個湯自己有嘅,所以其實除非好多人去食,如果唔係都可以唔使再另外叫野。不過佢啲嘢上菜嘅時候都幾乾淨企理,比想像中好好多。最鍾意嘅係比你自己撈嘅醬,佢嗰隻辣椒嘅味好出,唔係普通嘅辣椒油,未上菜之前肚餓得滯我仲一直點去啲豉油㗳下個味添!

不過佢啲嘢上菜嘅時候都幾乾淨企理,比想像中好好多。

TakeAway