2018-02-07
女皇話好耐無食酸辣粉,呢晚收得早,咁就一家人去“酸辣”下啦咁多間分店之中,自己就比較中意尖東既呢間分店,因為呢度全部都係卡位,而且呢間既店員既服務好唔錯架呢晚我地order左一個“皇牌二人自選套餐”HKd$128,之再另“貢菜皮蛋”HKd$38同“水煮龍利魚(例牌)”HKd$139三個人share齊齊食先黎既我黎到必點既貢菜皮蛋呢度用上既係黃金皮蛋,調味得宜唔好太辣同太油,仲有爽甜既涼拌貢菜,次次都食唔停口然後就到二人餐既所自選既B同C,我地分別揀左“涼拌海帶絲”同“海蜇脆耳”當中既海蜇脆耳仲加入左青瓜絲,令整個涼拌更加清爽脆口而自選A方面就選上“皇牌口水雞”雞肉嫩滑唔梅無雪味,加上麻麻辣辣既調味同香脆既花生一齊食,正而二人餐仲包左兩碗酸辣粉兩大碗酸辣粉都佈滿花生、肉碎、香菜同柞菜絲係面,而碗内就係我同女皇至愛既煙韌紅薯粉-而當中份量認真唔少,我地三個人分都好夠食最後黎到既水煮魚係勁大盆入面有除左有唔少滑滑既龍利柳之外,大量既大豆芽同魔芋片呢一大盆水煮魚實在係辣得過癮,令愛麻辣既女皇係咁密密食嗰晚有麻、有酸又有辣,咁重口味又點可以唔叫左杯凍飲解一解-呢度仲要唔洗加一,所以我地一家三口
先黎既我黎到必點既貢菜皮蛋
然後就到二人餐既所自選既B同C,
我地分別揀左“涼拌海帶絲”同“海蜇脆耳”
當中既海蜇脆耳仲加入左青瓜絲,令整個涼拌更加清爽脆口
而自選A方面就選上“皇牌口水雞”
而二人餐仲包左兩碗酸辣粉
而當中份量認真唔少,我地三個人分都好夠食
最後黎到既水煮魚係勁大盆
入面有除左有唔少滑滑既龍利柳之外,大量既大豆芽同魔芋片
呢一大盆水煮魚實在係辣得過癮,令愛麻辣既女皇係咁密密食
嗰晚有麻、有酸又有辣,咁重口味又點可以唔叫左杯凍飲解一解
呢度仲要唔洗加一,所以我地一家三口食左咁多野都係人均100蚊左右,實屬抵食之選