2023-09-18
是日星期六,大概7:30左右就去近排成日聽到嘅一喜試拉麵。去到就已經有人排隊,明白嘅。(大概有4對人係前面)FEW MINUTES LATER(45分鐘左右)終於入到去,環境就好似一間為興趣使然而煮拉麵嘅餐廳。裡面放好多玩具,包括高達、Kamen rider、其他模型咁餐廳有十款菜式,但我去時就得番2 款包括 博多元祖豚骨拉麵 $65 及 辣味雞肉拉麵 $65選擇困難症嘅我今次唔駛點揀,揀左博多元祖豚骨拉麵 (+35配小食及飲品) 要左個慢煮雞沙律慢煮雞沙律就薯仔沙律做底,慢煮雞係嫩嘅但如果合埋眼食時個質地唔似雞,比平時食雞爽d。拉麵終於來,一來到就當然就試湯先,湯係乳白色嘅,有期待過應該係重味,但飲落係淡味左。味道好似屋企煮嘅豬骨湯,都幾肯定係無味精,然後就麵連湯咁食。估唔到麵係有鹽味,麵連湯食時味道就出番來,叉燒呢就薄薄咁 正正常常食完飽肚,餐廳仲有幾款,會再來。價錢係便宜,依個價錢就無好特別期待,所以無點失望,希望下次食到慢煮牛
去到就已經有人排隊,明白嘅。(大概有4對人係前面)
FEW MINUTES LATER(45分鐘左右)
終於入到去,環境就好似一間為興趣使然而煮拉麵嘅餐廳。
食完飽肚,餐廳仲有幾款,會再來。
Other Info. :
冷氣係壞左?冇乜冷氣,得風機吹,越食越熱出晒汗。
食完就快腳走LU~