2013-12-13
原來無寫食評有兩年多,因為哩間小店,令我有衝動去寫...每年都會為生日而去搜尋有咩好哩食,早兩個月生日時就搵到屋子。本身都好喜歡一些小店,屋子確實給我驚喜。由大圍火車站行約十分鐘,沿路都是茶餐廳、麵店等普通的食店,所以行到去屋子門前都望咗陣,門面同周邊完全不同感覺,入面環境亦很有小店特色。由於係下午大約四時,只有一枱客人,坐低後慢慢諗吓食乜先。午飯+下午茶的關係,先點了迷你貓丼及熱mocha,一心想試的窩夫款款都想試,選擇困難症下揀了小倉紅豆抹茶味。生日版的窩夫已經加晒分,賣相一流之餘,味道都有驚喜,外脆內軟,好好味~靜靜的環境,一個不受時間限制的TEA,愛上一直對屋子念念不忘,之後再相約大圍返工的朋友再去。屋子窩夫真係令我愛上哩間小店,希望可以試齊所有味啦
由於係下午大約四時,只有一枱客人,坐低後慢慢諗吓食乜先。午飯+下午茶的關係,先點了迷你貓丼及熱mocha,一心想試的窩夫款款都想試,選擇困難症下揀了小倉紅豆抹茶味。 生日版的窩夫已經加晒分,賣相一流之餘,味道都有驚喜,外脆內軟,好好味~
靜靜的環境,一個不受時間限制的TEA,愛上
一直對屋子念念不忘,之後再相約大圍返工的朋友再去。 屋子窩夫真係令我愛上哩間小店,希望可以試齊所有味啦