2022-07-29
近蘭桂坊的高質壽司店 有一段時間冇出中環 今晚放 心血來潮 想去蘭桂坊行吓🍻 於是 就約咗同事出咗中環 放工後 喺蘭桂坊附近啲酒吧陸續有客人喺度飲嘢 都幾熱鬧 經過呢間壽司店 睇到佢有Omakase 又有單點壽司🍣 價錢都ok 一於去試吓佢😎 餐廳主要係吧枱為主 可以睇住師傅整 🍣🍣 我哋揀咗兩個盛合 兩個女仔share食 都幾滿足😋😋大食嘅朋友就唔係好夠啦😉 就要再加其他嘢🤣 特上壽司拼盤$268有10款壽司🍣(吞拿魚腩 深海池魚 牡丹蝦 海膽 三文魚子 火炙左口魚邊 鯖魚 魴鮄 帆立貝 蔥吞拿魚腩壽司 )吞拿魚腩非常厚肉 油脂分布均勻 入口即溶 海膽都好多 非常濃郁 帆立貝棉滑鮮甜 三文魚子軍艦鮮甜彈牙 紫菜仲係脆 飯團軟硬度適中 佢哋全部都係即叫即整 上餐速度超快👍 壽司拼盤@198都係有10件壽司🍣(油甘魚 三文魚 甜蝦 真鯛 中拖羅 帆立貝 北寄貝 辣味三文魚 三文魚子 池魚 )佢啲材料 都好新鮮 每樣都好鮮甜 印象最深刻嘅就係甜蝦同油甘魚 非常鮮甜😋回味無窮😉😉 食完呢餐 時間尚早 我哋可以轉場 搵間酒吧坐低飲杯嘢 慢慢傾🍻 完美的一天😎😎 🎈雲壽司 (德和
近蘭桂坊的高質壽司店
餐廳主要係吧枱為主 可以睇住師傅整 🍣🍣
我哋揀咗兩個盛合 兩個女仔share食 都幾滿足😋😋
大食嘅朋友就唔係好夠啦😉 就要再加其他嘢🤣
特上壽司拼盤$268
有10款壽司🍣
壽司拼盤@198
都係有10件壽司🍣
🎈雲壽司 (德和大廈) (中環)
中環德己立街17-19號地舖
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie