2017-01-13
最近工作令人好憤怒,好姐妹話黎過宜間餐廳食飯,好好味,岩哂我宜個吃貨。好多食客都Order左宜杯Dark Choco,身為朱古力控既我,當然唔會放過喇!朱古力同cream都非常澎湃,名符其實滿都瀉呀!Cream加了橙皮絲,朱古力入口多左份橙既清新,冇想像中咁甜膩。但有小小失望既係朱古力味因而淡左。單骨水牛城雞翼比原隻雞翼容易進食,唔洗擔心為食會失儀唷!同時,單骨雞翼更易入味,酸辣味十足。伴碟既青瓜爽口,醺上cream 更好味!帆立貝墨汁意粉賣相吸引,味道亦不俗!主角帆立貝肥厚,經過微煎,好香口!再加上大大粒既魚子,口感更豐富,色彩更美豔!意粉方面,採用左扁身既意粉,咬落很有嚼勁!值得一提既係意粉份量非常多,建議兩個女生share。芒果軟殼蟹卷非常足料!每年都包左一條蟹腳同芒果肉,咬落口感豐富,芒果既果香同蟹腳既鮮味久久在口腔不散。甜品係每餐飯既必食環節Rose gelato入口散發淡淡既玫瑰花香,不俗不太甜。不過雪得太凍,入口食到有小冰粒,破壞左軟滑既口感!再黎都係甜品女生就是有兩個胃嘛!名叫Sweet laboratory既甜品用大大既透明玻璃瓶盛裝,有朱古力雪糕、開心果雪糕、水果、
Rose gelato入口散發淡淡既玫瑰花香,不俗不太甜。不過雪得太凍,入口食到有小冰粒,破壞左軟滑既口感! 再黎都係 甜品女生就是有兩個胃嘛!名叫Sweet laboratory既甜品用大大既透明玻璃瓶盛裝,有朱古力雪糕、開心果雪糕、水果、忌廉...滿滿的,令人睇見都興奮。朱古力雪糕軟滑,朱古力味濃,非常好味!開心果雪糕亦不失色,雪糕內裡混合左開心果粒,口感豐富又香口!