2023-06-07
Happy lunch今日嚟到大埔林村呢間特色餐廳,地方比我想像中大,好多打卡位,可惜今日落大雨,唔係會影更加多相🥹Set lunch 會包埋幾款前菜:✅凱撒沙律份量以set lunch嚟講都好多,醬汁岩岩好,有芝士同麵包粒,幾開胃✅周打蜆肉忌廉湯好耐冇飲周打蜆湯,都幾大碗,會有麵包拌住嚟食。✅薯角薯角炸得好食,好脆好新鮮,我用蜜糖芥末籽汁一齊食係非常好食,會食到停唔到口😊✅脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁豬手炸得好脆,有肉汁,唔會太肥太膩。蜜糖芥末籽汁好食,用黎點豬手同薯格好香,有微微嘅甜度😎✅黑松露什菌比薩Pizza好香黑松露味道,芝士用上parmesan cheese, 比較濃嘅芝士,如果有拉絲感重正。什菌都夠多,幾好食👍🏻Pizza係薄皮Pizza, 即叫即焗架✅墨西哥煙肉芝士餡餅墨西哥餅熱食有啲脆,幾香幾好食。煙肉同芝士都幾多,會有微微拉絲感,呢碟記得要襯熱食,凍咗會爭少少😂✅香煎魚柳配蜜糖柚子汁魚柳煎得脆,幾大塊又唔腥。蜜糖柚子汁同魚柳幾夾,發覺佢呢度嘅醬料調味得幾好,大多同個菜式幾夾😄
Set lunch 會包埋幾款前菜:
✅凱撒沙律
✅周打蜆肉忌廉湯
好耐冇飲周打蜆湯,都幾大碗,會有麵包拌住嚟食。
✅薯角
✅脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽汁