2023-05-21
🐔呢日咁啱去太古城搵朋友,佢帶我嚟呢間chatterbox express 食個late lunch, 原來佢係星加坡過江龍chatter box 嘅快餐版,價錢更抵更方便快捷,啱哂返工食晏同外賣喎! 我食過新加坡同尖沙咀嘅chatterbox cafe, 所以都好好奇呢個快餐version質素如何!🐔餐廳佈置整體簡簡單單但好光猛,食物係可以QR code 點單,好鬼方便! 服務員會幫忙直接送餐到座位上。我哋咁啱到咗下午茶時間,所以除咗點個招牌- 海南雞飯套餐之外,另外點咗佢個下午茶餐迷你海鮮喇沙,加配咗個黑醬油炒蘿蔔糕,咸蛋黃雞翼,跟餐仲有飲品咖啡同茶! 🐔首先個海南雞真係唔錯,加咗10蚊升級要肶,肉質鮮嫩,都幾滑,配埋個雞油飯同特制醬汁薑蓉,正👍🐔個喇沙湯底好香濃,少少辣,真係好好食,不過因為係下午茶餐迷你版所以份量會細啲,有啲唔夠喉😜下次要點返個正常portion 先😋🐔加配嘅咸蛋雞翼包滿好香嘅咸蛋黃,必食! 另外嗰個炒蘿蔔糕都好香口足料,份量都唔少,抵食!🐔整體質素都算唔錯,性價比高,睇餐牌仲有好多好吸引嘅小食同肉骨茶,下次一定要嚟試埋肉骨茶!