2014-10-17 1490 views
提早收工去肥髀學校出席活動,要食啲嘢打底先!一入新都會廣場又比麵包店吸引!白色光鮮裝修!麵包好多款式,店內人山人海,轉個身都無位!攞個盤入店內,已經比個蕃薯包吸引住!個包見到半個黃蕃薯,外層係灑滿朱古力粉嘅麵包!我對呢種甜包無抵抗力!因為好充實,好飽滿嘅餡好吸引我,雖然$15一個包,真材實料都值得!當時已有十人在排隊比錢,好在兩個店員,一個袋包,一個收錢,所以速度都好快!而且又有八達通,免卻找贖!離開麵包店即刻一啖咬落個包度,鬆軟麵包連蕃薯蓉一齊食,滿口香甜,外面朱古力粉帶少少甘味,更加襯托出蕃薯嘅甜!而蕃薯中間仲連住皮(蕃薯皮咬落會帶啲煙韌),覺得更加原始風味!不過食完一定要抺咀!因為咀邊會沾滿朱古力粉!好Man!

2014-10-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$15 (Tea)