2016-06-16 427 views
2個大人1個bb,想試既菜太多,奈何胃大極都有限, 所以連續2個禮拜都黎食,2次黎叫完送都喇喇臨招呼大帝食飯,所以唔記得影相第一次前菜係爽脆菜甫,好脆又唔太咸 ,愈食愈想食,叫左蝦苗拌頭水紫菜,莆田鹵麵,酥炸芋頭,莆田扁食湯蝦苗拌頭水紫菜,鮮嫩帶甜酸,營養豐富,即刻食多幾啖,好開胃,我同老公都好鍾意。酥炸芋頭份量多,食完都飽左3份1,外表有層甜蜜味,酥脆軟糯,份量可分大,細就好了,咁就可以食多款小食莆田鹵麵,麵質較林,湯底濃稠,有蜆有蝦有菜既爽口,亦好味莆田扁食湯,扁食細細粒,一啖幾粒,湯帶醋酸甜總括黎講第一次係樣樣都好食,亦有數款食品想下次黎試第2次既小食係花生脆紫菜,我偏愛菜甫多d叫左興化米粉,九轉小腸,蠔餅,燉雪梨九轉小腸質感好林,食完好肥膩興化米粉好多料,有花生脆紫菜有蝦有蜆有菜,米粉係好幼身,好味但有殼,有2,3啖咬到沙沙聲蠔餅不太油,蠔係好細隻個款,但好鮮味桂花燉雪梨,原隻去核雪梨,好清好潤,雪梨亦燉到林晒第2次食叫錯食物配搭,食完好滯仲有豬手,黃花魚,蟶子下次想試

莆田鹵麵,麵質較林,湯底濃稠,有蜆有蝦有菜既爽口,亦好味
莆田扁食湯,扁食細細粒,一啖幾粒,湯帶醋酸甜
總括黎講第一次係樣樣都好食,亦有數款食品想下次黎試

第2次既小食係花生脆紫菜,我偏愛菜甫多d
叫左興化米粉,九轉小腸,蠔餅,燉雪梨
九轉小腸質感好林,食完好肥膩
蠔餅不太油,蠔係好細隻個款,但好鮮味
桂花燉雪梨,原隻去核雪梨,好清好潤,雪梨亦燉到林晒
第2次食叫錯食物配搭,食完好滯

仲有豬手,黃花魚,蟶子下次想試
2016-06-04
$150 (Lunch)
  • 莆田扁肉湯
  • 蝦苗拌頭水紫菜