2018-11-11 2513 views
有到左星期六啦,今日要出沙田市中心做D野,所以又搵下沙田有咩早午餐食!今次係沙田新城市廣場一樓搵下有咩好野食,見呢間餐廳未試過,於是入去試一試!這間餐廳都有提供週末午餐的!我們二人點了兩個餐!廚師精選沙律及餐湯,今天的餐湯是粟米湯,唔知係咪佢岩岩開門,所以D湯飲到有未溶既粉,味道就普普通通。沙律方面有三片瓜同埋少許沙律菜,配有少少黑醋,不過不失!海鮮烤肉拼盤,跟我想像有少許分別,我以為係可能係連殼的大蝦,不過黎到是幾粒蝦球。不過都彈牙的。烤肉是半隻燒雞,雞肉連皮食會較好食,有少許香草的味道!個薯仔個皮燒得好脆,但較油!拼盤還有很多豆,感覺很清新!不過整體成碟都較油,可能係因為隻燒雞?烤肉拼盤,有牛扒、小羊架、迷你德國腸、燒薯、豆及啡菇。牛扒冇得揀幾成熟,不過上碟應該7成熟吧,切落去沒有血水出,肉不是全熟,肉質都算鬆軟。小羊架有點羶味,不是太熱!迷你腸有兩款,不過比較咸!豆有很多,感覺好似冇咁油膩。精選甜品,是藍莓芝士蛋糕,酸酸甜甜,甜度適中,小小一件,不會很滯。餐飲揀選了凍檸茶。總括黎講,餐廳座位都算很多,但不會太迫。食物偏油,連蔬菜都頗油,要留意一下!如果可以揀的話,這間餐廳不會是首

這間餐廳都有提供週末午餐的!我們二人點了兩個餐!
沙律方面有三片瓜同埋少許沙律菜,配有少少黑醋,不過不失!

餐飲揀選了凍檸茶。
總括黎講,餐廳座位都算很多,但不會太迫。食物偏油,連蔬菜都頗油,要留意一下!如果可以揀的話,這間餐廳不會是首選!
2018-11-10
$180 (Lunch)