2024-02-23 20 views
#大圍美食 #小蓮星呑食大圍🔻 大圍小食 大圍富嘉花園22號地舖/年初三一班朋友嚟拜年,話好想食呢間小食店,因為成日見佢大排長龍,係好受歡迎嘅街坊小店/🧃臭豆腐聞到好濃烈嘅臭豆腐味,忍唔住即刻買返一件,熱辣辣,好酥脆,一咬開就係軟綿綿嘅豆腐,好好食/🧃炸大腸完全冇蘇味,又係炸到好香脆,有𡁻口得來唔會韌,齒頰留香/🧃煎釀三寶叫姐姐乜都夾啲,尖椒勁大條,西蘭花感覺好奇怪,本身以為一定勁伏,點知竟然係全部煎釀三寶入面最好味,真心有驚喜,除咗大大棵,就係佢竟然做到一粒粒好乾爽,少少脆嘅感覺,又夠鹹香,好好味/🧃生菜魚肉超級足料,魚肉好香/🧃油渣麵小店最受歡迎嘅食物之一,啲狗仔粉超級煙韌,撈埋油渣等等一齊食,好惹味,食唔停口/🧃碗仔翅我最常叫嘅小食,勁足料,淡淡都食到冬菇等配料,湯底濃稠嘅程度啱啱好/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#大圍美食 #小蓮星呑食大圍
🔻 大圍小食
大圍富嘉花園22號地舖

🧃臭豆腐

🧃炸大腸
完全冇蘇味,又係炸到好香脆,有𡁻口得來唔會韌,齒頰留香

🧃煎釀三寶

🧃生菜魚肉