2019-11-11
今日去左炑八燒烤到食lunch,lunch set都算多選擇,而且佢份量大,所以都算抵既。不過唔包飲品,要加8蚊先有凍野飲。朋友揀左名品大醬湯配鰻魚飯,我就揀左特級芝士泡菜五花肉韓式拌飯。本身我諗住搭佢既餐加個小食算,但係又好似唔係好抵咁,所以都係另外叫一個好啲。前菜有芽菜同泡菜。印象中好似芽菜有時會轉做其他野,泡菜就一直都係到既!佢既前菜不嬲都好好食。另有仲有跟一個湯,湯都係正正常常啦,唔會太咸咁。大醬湯配鰻魚飯,賣相麻麻地,但係材料都幾多,有有牛肉,瓜,豆腐等等。但係佢好似忘記左落貝類。。。鰻魚飯本身有紫菜,朋友叫左走紫菜姐。我既泡菜五花肉拌飯,賣相靚,不過肉唔多,芝士都唔夠多。泡菜同前菜一樣,所以好食。同埋佢粟米下面有啲牛油,成個飯馬上好食左!基本上蛋,芝士,牛油撈埋一齊已經好食。