2018-11-29
同朋友仔s聚聚舊,梗係要搵間坐得耐嘅食店談談天說說地!見OpenRice咁多好評,就揀左Mr Right!裝修有格調,燈光柔和偏暗!可能時間尚早,光顧嘅人都好少,安安靜靜好適合傾計!見佢個menu都好豐富,有pizza、意粉、意大利飯、主菜同小食沙律;仲可以加$38有湯、沙律同餐飲!是日餐湯係豆湯,食到有豆衣,感覺係有益嘅!叫左個小食,香蒜蜜糖雞翼,呢個都好食,配埋炸左嘅小蒜粒都幾特別!主食就叫左三樣,呢個係扒大虎蝦海膽忌廉汁配墨魚意粉。蝦係新鮮,仲有青口同魷魚圈,不過個汁就麻麻地,汁又唔多,墨魚味又唔夠突出!什菌黑松露意大利飯就不過不失,唔夠黑松露味,比較普通!Mr Right 海鮮薄餅,用得自己個名一睇就知signature,但除左熱同size大少少外,係搵唔到海鮮,個汁同pizza完全唔配!朋友仔話覺得有腥味添食完正餐,加個甜品先叫圓滿,叫左個cheese cake同菠蘿酥,係擺得靚,但味道一般!相對,菠蘿酥特別啲少見啲!食物係普通,而且價錢走中高檔,感覺唔值,應該唔會再去,但有一個靜嘅環境傾傾計都開心嘅
什菌黑松露意大利飯就不過不失,唔夠黑松露味,比較普通!