2016-11-14 1078 views
先講講,早在AEON裝修後便留意到呢間位於3樓的餐廳,身處於兒童部,感覺就好似係比一家大細去gei親子餐廳,而且裝潢走簡約風,但有牛牛做餐廳代言,非常可愛,好吸引大小朋友,所以早已經想試試。第一次嚟試食其實係同Brother兩個人黎,點知食完仲中左25週年的優惠,下次惠顧可以全單75折,於是決定成家人一齊再黎!今次預早打電話訂位,黎到基本上完全唔使等就可以入去。好喜歡餐廳的裝潢,好簡單,但比人感覺好親切好舒服。食物種類都好多又豐富,又日式、西式,台式,仲有我最鐘意的甜品、蛋糕同雪糕,我當然要試啦!!!!韓式泡菜芝士薯條   $58喜歡芝士又喜歡薯條gei我,絕對係一試愛上。超濃郁gei芝士醬,薯條炸得香脆可口,泡菜剪碎放於薯條上,怕辣的話可以不試,不過就連我咁驚辣都食到,真係別有一番風味!!!!必食推介~鐵板牛油日本蜆   $88媽咪話:價錢都幾貴~~只有8隻蜆啊因為,不過勝在好味,唔會腥亦唔會好大陣海水味,味道仲幾鮮甜,而且好香牛油味!照燒特上牛肉丼定食   $138老豆指定選擇,半熟蛋撈飯完全一流,牛肉鮮嫩,入口軟綿,撈埋照燒汁,完全係無得頂啊!!!!不過男士們都話份量太少啦~~~

今次預早打電話訂位,黎到基本上完全唔使等就可以入去。

好喜歡餐廳的裝潢,好簡單,但比人感覺好親切好舒服。

韓式泡菜芝士薯條
韓式泡菜芝士薯條   $58

鐵板牛油日本蜆
鐵板牛油日本蜆   $88

照燒特上牛肉丼定食
照燒特上牛肉丼定食   $138

輕煎挪威三文魚柳配白菌忌廉汁
輕煎挪威三文魚柳配白菌忌廉汁   $168

最鐘意呢間餐廳都真係幾健康,每樣菜式都會配上不同豆類,而且都幾多蔬菜!

三文魚柳非常嫩滑,一啖落口即散,但完全唔嚡口;白菌忌廉汁 ,有惹味的菌香,白汁香滑,配搭起嚟好滋味!
野火森林法式香酥多士   $76

本來呢個多士應該配Tiramisu醬,但係因為無曬,我地轉左朱古力醬,餐廳都幾貼心,幫我地另外分開上。

厚厚的多士上鋪滿切片香蕉,加上棉花糖、雪糕伴碟,賣相真係超吸引。多士厚身,我會首先食左入面軟身,咬下軟滑煙韌甜甜的,之後再食圍邊的多士,香脆可口,與雲呢拿雪糕、香蕉配合得不俗,加上朱古力醬更好味,不過我地都始終覺得可能用返Tiramisu醬,會更加出色。
伯爵紅茶焦糖燉蛋
伯爵紅茶焦糖燉蛋   $52

超特別,好少有呢種口味,所以都要一試!焦糖甜脆,燉蛋香滑,加上濃郁gei伯爵紅茶,我諗小朋友食都會好鐘意~~~
焦糖牛奶泡沫咖啡
焦糖牛奶泡沫咖啡   $48

咖啡濃厚綿密,鮮奶味唔係好出,不過加埋焦糖味,咖啡味濃得嚟唔會苦澀,而且入口甜而帶甘香。
熱鮮果茶(壺)
熱鮮果茶(壺)   $68

媽咪同老豆超喜歡飲呢種果茶,整(壺)上台,好大體。果香濃濃的,酸酸甜甜,蜜糖另上,可隨大家喜好,唔落的話飲落較清淡,加埋蜜糖就果香帶點甜味,兩者選擇,唔知你地鐘意邊種多d?!
杏仁脆皮朱古力蛋糕
杏仁脆皮朱古力蛋糕  $46

蛋糕價錢感覺較貴,不過難得黎到都要試左先!!!!蛋糕很綿很軟,完全唔甜膩,靠外面包住個層朱古力先夠甜,喜歡朱古力的話可以一試~
芝士卷
芝士卷   $48

芝士味其實不太濃,但意想唔到嘅係蛋糕都幾鬆軟,食落都幾好味,又唔會太膩。不過始終我自己較喜歡芝士味,就有少許失望。
牛奶布甸
牛奶布甸  $36

呢個係遺憾,見到個樣好想試,點知可惜gei係,order左先知原來已經賣哂,希望下次再有機會試試。
呢度仲有雪糕可以外賣,有好多唔同味道比大家選擇~
整體黎講,我自己就好鐘意呢度gei感覺,而成家人都食得好開心,而已服務態度亦十分好,我個人認為係值得一試~~~
2016-11-13
$180 (Dinner)
韓式泡菜芝士薯條
鐵板牛油日本蜆