2019-02-15 2466 views
觀塘一向都好多酒樓嘅 喺工廠區有好多間點心工房 傳統嘅酒樓apm嗰邊都有好多 今朝就同咗佢地嚟呢間喺創紀之城一期嘅茶樓😂都好耐冇同過兩老飲早茶啦 因為我又懶瞓啦 週末早茶截止嘅時間又會零舍早 不過呢間嘅早茶特價點心去到十一點 佢係以入單計嘅 所以今日十點去到都飲到早茶😮梅菜排骨煲仔飯 梅菜份量都幾多 不過排骨唔係好靚 有啲飯焦幾香👍🏻柴魚花生粥 啲粥幾綿 啲魚又唔係好腥🙊迷你脆麻花 呢碟唔係好多酒樓有 有啲芝麻喺面 又幾鬆化😋無艷煎堆 其實係流沙奶黃煎堆 不過三粒入面有一粒係唔流嘅 得個蛋黃 有啲失望🤧布拉白腸粉 幾滑 不過就醬料就淨係得甜醬 冇麻醬 有啲失色豉汁蒸鳳爪 份量幾多時菜鯪魚球 清清地幾好 冇乜碎骨😗星期六日都有早茶的確幾好 下次再發掘吓其他週末都有早茶嘅酒樓啦👻

柴魚花生粥 啲粥幾綿 啲魚又唔係好腥🙊

迷你脆麻花 呢碟唔係好多酒樓有 有啲芝麻喺面 又幾鬆化😋