2023-05-03 817 views
午餐黎到食呢間馬六,午餐既選擇都幾多,可以加購小食,算係ok抵食。 1️⃣海鮮大蝦喇沙摻摻($78) 喇沙湯底有椰香味,不過可以再濃郁啲。大蝦係切左開遍既,比較細同埋薄。配料仲有啲魚蛋、魚片、芽菜、豆卜。  2⃣️招牌蝦麵($78) 蝦麵湯底幾濃厚👍有蝦、豬頸肉、五香卷、櫻花蝦,配上油麵,感覺都幾正宗。  3⃣️馬六無骨海南雞飯($72) 海南雞雞肉幾滑,配上三款唔同既醬汁,幾好食。另外仲有配個紫菜湯,不過紫菜湯偏鹹。  4⃣️正宗巴生肉骨茶配油香飯($75) 肉骨茶個人覺得藥材味可以再濃啲,不過都已經唔錯。另外佢仲有一小碟油炸鬼🤩可以浸落肉骨茶到食😋  5⃣️參峇醬烤雞脾配油香飯($68) 個雞脾都幾大隻😳另外個醬汁醃味好夠,好香好正~仲有蝦片配。  6⃣️街頭雞肉串燒(午餐+$26) 個串燒既醬好惹味!雞肉好入味好正!  7⃣️斑蘭咖吔多士($28) 斑蘭同咖吔味道都冇乜,主要係食到入面塊厚牛油。另外個多士烘得唔夠脆。  8⃣️斑蘭椰汁冰(午餐+$12) 夏天飲翻杯沙冰真係一流!椰汁味好清涼解渴。
1️⃣海鮮大蝦喇沙摻摻($78)
  2⃣️招牌蝦麵($78)
3⃣️馬六無骨海南雞飯($72)
  4⃣️正宗巴生肉骨茶配油香飯($75)
5⃣️參峇醬烤雞脾配油香飯($68)
 個雞脾都幾大隻😳另外個醬汁醃味好夠,好香好正~仲有蝦片配。
  6⃣️街頭雞肉串燒(午餐+$26)
個串燒既醬好惹味!雞肉好入味好正!
7⃣️斑蘭咖吔多士($28)
8⃣️斑蘭椰汁冰(午餐+$12)
 夏天飲翻杯沙冰真係一流!椰汁味好清涼解渴。