2023-03-05 716 views
呢間主打酸菜湯底嘅餐廳選擇好多樣化,除左有幾款魚肉,湯底亦有辣有唔辣🌶️亦可以好似車仔麵咁選擇配菜,手機落單嗰陣仲可以揀辣度配料多少。不過整體都幾濃味,就算唔飲湯,食完都好口乾,唔適合經常食。🐟🍚 (唔辣)老壇酸菜湯鯛魚片 $73湯入面有大量酸菜,帶有少少甜味,唔辣既酸菜湯冇辣椒,都一樣惹味,配埋豆卜呢啲索汁既配料就岩岩好,鯛魚片肉質爽脆有咬口,雖然每塊都唔大舊,但整體份量都幾多。🐟🌶️🍋 檸檬酸菜湯鱸魚片 $73覺得酸菜湯唔夠酸,呢個湯底就啱你啦,有檸檬嘅清香同果酸,食到底仲會幾塊檸檬片浸著。鱸魚片好滑入口即溶,但夾起個陣多數都散曬。薯粉口感煙韌適中,好快就索曬啲湯汁,冇米線咁爽滑,同埋嗌咗小辣一樣滴曬汗,唔食得辣既朋友要諗清楚~

🐟🍚 (唔辣)老壇酸菜湯鯛魚片 $73

🐟🌶️🍋 檸檬酸菜湯鱸魚片 $73
$100 (Dinner)