2016-06-23 966 views
大爺生日話要食拉麵, 唔鍾意食拉麵既隊長真係諗到頭都爆, 無理由生日去去食自閉一蘭架麻, 大坑好似話開左好幾間拉麵店, 甘見呢間都幾多好評, 於是去試下啦...........隊長唔鍾意食拉麵, 係因為怕油同太咸, 各人口味唔同啦, 同埋太油既野, 我通常食完即屙........拉麵店一向都係得幾款揀, 選擇障礙既人就無有怕, 呢到都好, 湯既濃度有"清淡"揀, 我地就叫左一黑一白, 先食啖麵.........甘大陣皂水味既!? 嘩! 接受唔到喎, 我黎食日本拉麵, 但點解好似食既雲吞麵甘架? 至於湯底, 我叫左清淡, 都OK既, 真係無甘咸, 叉燒都OK, 夠"林", 唔係"燈影叉燒", 不過個皂水麵已經影響晒~但要讚店員(老闆!?)都好care每檯客, 見你選擇障礙, 都會解釋每個湯底, 同埋問下你既口味, 從而幫你揀出心水, 而見你有食剩都問下點解, 有heart既, 不過個麵真係要搞搞佢~
Type of Meal
Dinner