2022-08-06
上次星期日嚟到摸門釘,今次星期五再戰。一點幾嚟到已經坐滿晒,要等一等位,好彩等咗5分鐘就有位啦。等位期間可以喺門口睇吓餐牌先,入到去楚就可以即刻嗌嘢食。今次我同朋友已經食咗少少野黎,所以我哋嗌咗啲嘢食一齊分享。見到有唔少人推介呢個沙嗲牛肉西多,梗係要嗌返個試吓。另外仲嗌咗個辣菜蒲肉碎煎蛋飯,同埋奶茶紅豆冰。沙嗲牛肉西多非常非常邪惡,西多士炸到個麵包外脆內軟非常鬆化,入邊夾住嘅沙嗲牛肉分布非常平均,鹹鹹甜甜非常好味,配上一啖嘅奶茶紅豆冰,完全達到消暑作用,天氣熱食炸嘢都唔覺得辛苦。而家菜圃炒蛋亦都非常之香口,分量配搭非常之合適,白飯煮得粒粒分明,亦都有適量配菜食落唔會覺得太油膩。朋友最後話杯紅豆冰太好飲要再encore,咁我哋就試吓咖啡紅豆冰,咖啡味道稍為清淡,但係紅豆煮得非常之棉,仍然係一杯靚紅豆冰。係好地道嘅熟食中心格局,喺香港買少見少,值得珍惜呢種地道風情。