2016-07-01
因為係韓國食過三清洞摩西。念念不忘個年糕鍋同炒飯!知道香港都開左店。一直好想試試,但又一直無時間。Happy friday...難得朋友去相約,去輕鬆一下是常識😀早幾日,朋友已經打電話book定枱!當晚7點3左同一個朋友先到達。當時現場仍未滿,韓國服務員即帶我地就座,都無理我地係咪book左枱😂所以大家想唔駛等位的話。7點半前到都應該可以的!一人要叫一份年糕鍋 ($78)有五個選擇: 芝士,烤肉,部隊,海鮮同雜菜我地叫左部隊,海鮮,雜菜同埋芝士控不能少的芝士叫左芝士,海鮮,部隊,雜菜。每款$78.加左烏冬,粉絲,每款$25.魚糕,紫菜卷。每款$18再加左芝士炒飯 $35.原來仲有紫菜包飯。叫左雙層芝士 $62一上枱,四人份量都幾多!(不過最後係食得哂嘅)個鍋底係微辣帶甜。唔食得辣嘅朋友都接受到拉哂絲嘅芝士不過食得有啲呢hea...啲芝士喪痴住筷子。。同勁拉絲。。最好同啲好close嘅人去食啦因為怕食唔哂所以只叫左兩個粉麵。韓國粉絲,i like,粉絲無死,唔會煮到淋哂,好岩咁樣食。烏冬。。普通啦,唔好有期望。配料量都多嘅,另加左個魚糕,都係食極都仲有嘅!炸紫菜卷,真心,個人覺得一般,$
念念不忘個年糕鍋同炒飯!
知道香港都開左店。
一直好想試試,但又一直無時間。
早幾日,朋友已經打電話book定枱!
當晚7點3左同一個朋友先到達。
所以大家想唔駛等位的話。
7點半前到都應該可以的!
一人要叫一份年糕鍋 ($78) 有五個選擇: 芝士,烤肉,部隊,海鮮同雜菜
我地叫左部隊,海鮮,雜菜同埋芝士控不能少的芝士
叫左芝士,海鮮,部隊,雜菜。每款$78.
加左烏冬,粉絲,每款$25.
魚糕,紫菜卷。每款$18
再加左芝士炒飯 $35.
原來仲有紫菜包飯。叫左雙層芝士 $62
一上枱,四人份量都幾多!(不過最後係食得哂嘅)
個鍋底係微辣帶甜。唔食得辣嘅朋友都接受到 拉哂絲嘅芝士
不過食得有啲呢hea...
啲芝士喪痴住筷子。。同勁拉絲。。
最好同啲好close嘅人去食啦 因為怕食唔哂所以只叫左兩個粉麵。
烏冬。。普通啦,唔好有期望。
配料量都多嘅,另加左個魚糕,都係食極都仲有嘅! 炸紫菜卷,真心,個人覺得一般,$18 六舊,試唔試下,自己決定喇!
年糕方面呢。個人覺得唔夠煙韌。
雙層芝士紫菜包飯 $62
多人食的話,可以試試,但略嫌唔夠麻油香。
係韓國食好香麻油味架!
但份量好夠,一條切成大件! 芝士炒飯,同韓國唔同,佢係另上。
當中有粟米,紫菜同芝士。
有少許燶味。比較一般! 四個人加多cola*3
埋單$591,每人唔駛$150.
食到飽飽嘅晚餐...都抵食嘅