2022-05-09
因為疫情關係,好耐都冇得出嚟食飯喇,今日終於可以同我個酒肉朋友聚一聚。 嚟到梗係嗌番兩杯Sangria ($73@),飲落冇乜酒味,飲到最底先至叫做飲到少少酒。 之後為咗送吓酒慢慢傾偈,嗌咗個Jamon Teruel 50g ($93),普普通通,份量都幾多,感覺唔算好鹹。 仲有Payoyo Cheese ($75),個侍應同我哋講話呢一隻cheese比較strong,但係其實我覺得好一般,唔係話唔好食,但唔係重芝士味,反而佢個醬我覺得幾特別。 當然啦,我哋唔可以全部都係食前菜輕食,結果我哋嗌咗Ham Croquette ($18@)。佢哋一粒粒計,我覺得好搞笑。熱辣辣上枱㗎,感覺正宗。 Black Paella Rice ($198),啲料好多,我食到唔停得口,食到啲牙黑晒都冇理過儀容。不過食到最尾都會覺得有啲膩。 由於keep住飲酒,我哋冇停過嗌芝士,12 months cured Manchego Cheese ($75),其實呢隻芝士同之前嗰隻我真係食唔到有咩分別,不過佢啲芝士都唔算貴。 我哋都飲咗前後每人兩杯紅酒🍷,Izard Crianza ($110@)同La
我哋都飲咗前後每人兩杯紅酒🍷,Izard Crianza ($110@)同Laya ($95@)。
最後我哋每人嗌咗一杯生啤Estrella Galicia 結尾($42@),不過睇返張單,我依家先知道佢哋冇收我錢。
全單盛謂$955,冇收啤酒錢。
呢間嘢可以encore,因為佢哋啲小食唔貴,環境都幾好。
題外話:佢哋幫我斟第二杯紅酒嘅時候,因為斟咗少少佢哋支酒唔夠,於是乎佢哋返轉頭再斟嘅時候,斟咗落我第一杯未飲完嘅紅酒裏面,有啲唔小心,不過我冇出聲。