2009-07-05
同事last day,老闆請黎呢度飲茶,呢度地點隔攝,唔係有車都好難黎到,今次都係第一次哩!一行六人由中大過黎都要十分鐘車程,真係唔野少架!由於係午飯時間,我地被安排去新開果邊,更靜更舒適。我地叫左唔少點心,全部都好貼心地將醬由同食物分開,唔錯!揀幾款比較特別既黎講下:1)咸水角(好脆好新鮮,美味)2)蝦腸(夠滑,蝦亦爽脆,配埋鼓油好好味)3)炸奶皇包(包面刻意剪成菊花既形狀,不過剪得麻麻地,好求其。細細個的包炸得金黃香脆,可惜內裡既餡比想像中少,亦冇流沙既情況)4)涼瓜烙(好似煎魚餅咁,不過加左一條條既涼瓜,唔算好苦易入口,配豆鼓蠔油汁恰到好處)5)棗泥長壽包(即係壽包,但係用棗泥做餡。金黃色賣相很靚,可惜太飽冇食到)6)小師妹炒麵(睇英文就估到係咩野,其實即係咕嚕肉抄麵,用咁古怪既名都係黎飲引我地呢啲貪新鮮既人即。咕嚕肉餸汁同炒麵分開上,唔會整淋啲麵,酸酸甜甜幾醒胃,但唔算突出。反而麵炸得夠乾身,又幼細,食落唔覺油膩,幾好)整體黎講都幾好食,最緊要係啲野夠熱同新鮮,至於值唔值,因為有人請真係唔能夠評價了!呢度停車場要轉五層樓,駕車人士要俾啲耐性喇!7)()8)()
揀幾款比較特別既黎講下:
1)咸水角(好脆好新鮮,美味)
2)蝦腸(夠滑,蝦亦爽脆,配埋鼓油好好味)
呢度停車場要轉五層樓,駕車人士要俾啲耐性喇!
7)()
8)()