2009-11-10
之前見到水車屋喺openrice既食評同相 , 都幾吸引 , 所以就同相公試下喇我吔預早一日book定先 , 6:30pm去到 , 編排坐於bar枱 , 但同隔離客人會有一定既距離 , 絕不迫夾坐低一陣 , waiter随即逢上每人一客海膽手卷(忘記影相---因佢個外表好樣衰) , 即時心諗 , 想出dd海膽 , 要我食哂成隻手卷d飯 , 阻住我個胃??! 但竟然有驚喜 , 雖然海膽份量唔算好多 , 但竟然不只手卷頂既一小撮 , 原來一路落到尾架 , 而且勁新鮮啊!第一round就主打叫刺身 , 壽司等. 我覺得水車屋做得好既係佢要求你係寫要幾多件刺身 , 佢就實際切幾多件俾你. d刺身真係好新鮮, 而且仲切得都幾厚吓 , 有三文魚 , 吞拿魚 , 劍魚腩 , 油甘魚 , 甘海老 , 八爪魚 , 魷魚 , 赤貝 , 馬刀貝 同 帶子. 我淨計食甘海老刺身都前後食左廿幾隻 , 真係好甜 , 剩食刺身都歸本啦 , 呵呵呵而壽司都唔錯 , 飯不會死實 , 大小適中 , 可惜款式少相公最愛既天婦羅這裹的都可以 , 但不要太大期望. 相公點左海中蝦 , 帆立貝 , 多春魚 , 杏鮑菇 ,
而壽司都唔錯 , 飯不會死實 , 大小適中 , 可惜款式少
相公最愛既天婦羅這裹的都可以 , 但不要太大期望.
相公點左海中蝦 , 帆立貝 , 多春魚 , 杏鮑菇 , 蟹柳同日本大葱 , 而海中蝦就encore左幾次
鐵板燒就試左帆立貝 , 薄燒牛肉 , 畺肉芝麻醬雞扒 , 大蒜辣肉腸 , 蒜片椰菜 , 以上真係試左就算 , 一件就夠了
爐端燒方面 , 同蒲燒鰻魚 , 正正正 ----- 必食 + encore!!!
甜品方面 , 烤鮮菠蘿唔錯 , 相公力讚抹茶忌廉伴紅豆 , 想食多客 , 但個胃無位了, hehe
service方面 , 尚算滿意 , 因上菜快 , 收碟亦快呢