2024-03-20
重慶大廈初體驗。上網見呢間同珍珠皇宮同一個老闆,但係呢間口味比珍珠皇宮偏濃,所以就試呢間。因為我幾欣賞東南亞同中東食物嘅香料🥰唔知係咪樓面見我地係香港人,就叫廚房減輕香料嘅味道,食落係冇香料味,最怕就係餐廳遷就返香港人嘅口味🥲 Mango lassi只有好微嘅香料,微到直頭唔覺有。下次再食印度餐廳,會試下同staff講more spice,希望唔會聽錯more spicy啦😂佢星期六都有lunch set,揀左一個chicken curry,set包左plain naan+印度白飯+mango lassi。另一個Roganjosh就係單點,因為openrice book有9折可以豪下😙 單點份量的確多啲,兩個人食岩岩好。冇揀辣度,全部都唔太辣🤔另外Pani Puri就幾辣,呢個香料味就多返少少。總結: 有少少失望,本身想食正宗口味。可以話係香港人口味嘅咖喱,食完係有啲口渴嘅。我唔會話佢差,因為佢都係驚香港人食唔慣姐😅
另外Pani Puri就幾辣,呢個香料味就多返少少。