如果要同酒樓約一百蚊位的所謂任飲任食去比, 華豐既火鍋可以話好好多, 但唔係因為華豐好, 而係酒樓的任食火鍋太差!三個人點一個大海鮮鍋 (約$300), 睇落的確好大堆頭, 泥鯭, 鮑魚, 海蝦瀨尿蝦, 蠔, 螺, 鯇魚片, 奄仔蟹, 聖子, 墨魚片, 帶子, 數落去就真係好多海鮮料...但可惜多唔代表一定好, 整體來講只係一般水準, 絕對冇驚喜畀到我.除左海蝦瀨尿蝦算幾鮮甜, 鯇魚片爽脆, 奄仔多羔, 墨魚片都ok, 其他我就真係覺得好一般甚至差! 鮑魚洗得唔乾淨, 蠔好細隻好瘦, 聖子又細隻又韌, 雪花肥牛又多筋又多渣, 唔好食, 要另叫過一碟細既手切肥牛 (約$100), 先食到牛味!再加上啤酒汽水, 呢餐每人夾左$160埋單. 話貴唔係貴, 話平又唔算平.

2011-01-19
$160 (Dinner)