2023-08-11 46 views
本身自己住喺北角,已經覺得北角好多野食,但仍然會成日喺同一區搵番野食,金樂軒雞煲魚鍋位於和富道,一帶系住宅🏠亦不乏熟客幫襯。✿ 鮮味香煎墨魚餅 $138煎墨魚餅招牌菜之一🦑墨魚餅食到一粒粒墨魚頗爽口,沾上酸甜醬更美味。✿ 酸菜桂花魚鍋 $278呢度嘅酸菜魚真系好鬼好食😍員工問我地想要咩程度辣,我地要bb辣,符合bb辣辣度🔥酸味非常明顯😁桂花魚塊好多又大件,魚肉新鮮滑溜,加埋酸菜湯食一流💚✿ 老重慶奇味雞煲 $188雞煲真系食極吾厭啊!奇味雞煲奇味醬好濃郁啊🤎啖啖雞都食到奇味醬味🐔雞肉嫩滑程度就ok啦。雞煲有分大同小size,兩個人食細嘅好飽,仲爭啲食吾曬🫣✿ 竹蔗茅根 $33見好多人飲我又叫黎飲,比起一般火鍋店冇咁甜,清新解膩。

✿ 鮮味香煎墨魚餅 $138

✿ 酸菜桂花魚鍋 $278

✿ 老重慶奇味雞煲 $188

✿ 竹蔗茅根 $33
見好多人飲我又叫黎飲,比起一般火鍋店冇咁甜,清新解膩。
2023-08-08
$350 (Dinner)
  • 竹蔗茅根
  • 酸菜桂花魚鍋