2017-11-26
今晚原本約左两位潮州達人去九龍城食潮州打令、點知天氣突然轉凍、所以大家改變主沉想去打邊爐、因諗住食完暖笠笠! 潮州大叔鐘意食魚、呢間出名食酸菜,鍋、潮州大叔之前同朋友食過次、話最啱去啤一啤 !我地先叫咗一條酸菜魚、揀咗冇乜骨嘅鉗鱼、講明我唔好辣、自己叫咗小辣、在我來講非常正、酸酸辣辣好開胃。條魚冇乜骨啖啖肉、不過唔小心咬中咗一條色泡撇!即時中招!!!即隊两杯啤酒先解到辣! 條鱼食到咁上下、先至再叫其他火鍋料、最正係手切雪花肥牛肉、個個都話非常正 ! 一睇啲雪花脂肪纹肥瘦比適中、輕輕滚一滚即食!另外一樣就係佢哋自家製嘅炸響铃卷、食得出好香豆味、而又唔肥腻、夾完個碟底都冇乜油!其他 啲火鍋料都好新鲜 !鲜淮山好爽!滑滑豬红 一班老友暢暢快快食火鍋飲啤酒!盡興而歸!下次再跟潮州大叔食地好嘢 !
因諗住食完暖笠笠!
其他 啲火鍋料都好新鲜 !
鲜淮山好爽!
滑滑豬红