2018-12-01 41 views
又到左打邊爐既天氣,涼涼地最鍾意就係打邊爐~暖粒粒,大家鍾意食乜就嗌乜,唔洗理人感受 旺角火鍋店已經開到總有一間係左近呢度湯底有好多選擇,除左平時既基本款,最近仲有秋冬系列,本來一心打算揀雞煲,但就係因為見到秋冬(期間)限定系列,就選擇左酸菜魚湯底酸菜魚湯底~好夠味,有數大件魚腩,好多豆腐卜,基本上係未加水之前,食任何食物都唔需要點醬汁,可想而知幾咁夠味,呢個湯底好岩用黎烚海鮮!火鍋配料特別推介以下幾款~牛柳粒~好有牛味得黎唔會SO,但記得唔好烚太耐手打蝦滑,墨魚滑~好足料,應該用上唔少蝦肉,墨魚肉打出黎百花釀油條~睇個名淨係知關於油炸鬼,原來係油炸鬼面上釀左墨魚滑,味道又真係幾夾,值得一試! 另外,除左打邊爐食雞煲,紅火仲可以加$30食刺身~不過呢次無加,實在胃既空間太limited! 有機會再試! 仲有醬料區仲有少量涼菜,推介試下前菜青瓜飲品亦有唔少選擇,啤酒汽水,韓式系列飲品都有,但我唯獨中情於自加制竹蔗茅根,好清甜,亦自我感覺無咁熱氣,大愛
旺角火鍋店已經開到總有一間係左近

火鍋配料特別推介以下幾款~
牛柳粒~好有牛味得黎唔會SO,但記得唔好烚太耐

手打蝦滑,墨魚滑~好足料,應該用上唔少蝦肉,墨魚肉打出黎