2018-01-10
同同事去餃子園食餃子。雖然隔離排晒長龍,但餃子園都係同平時一樣,入到去即刻有位。👍坐低叫左個蕃茄雞蛋餃轉酸辣湯底,黎左個白菜餃。算啦,😌白菜餃都好食,就照食啦。首先講下個環境先。其實同普通麵店一樣,比較迫。餐具有少少唔乾淨。原本每人比左一隻碗,我地無用到隻碗啦,但佢之後居然無問我地,就咁攞左隻碗去其他枱。真係有啲啼笑皆非,佢究竟有幾唔夠碗用?😂😂落左單無耐就上菜啦。👍酸辣湯底好正😋,好足料,少少辣,我呢啲食唔到辣嘅人都可以食到,👍鍾意食辣嘅人可能就要失望啦。😌餃子都有好多,💕多到食到中間我已經唔記得要數。餃子餡都好足料,咬落啖啖肉,白菜切得細細,食落爽口,同平時食開淋身嘅白菜感覺好唔同。淨係食餃同飲湯都夠飽。👍雖然足料又好食,但鑑於價錢較貴同環境、服務普通,所以我都係比中評嘅🙈。有機會會再黎食。
落左單無耐就上菜啦。👍