2014-01-31 5081 views
遲來的食評。。。早前見到雜誌介紹聖誕自助Brunch, 而Tapagria 就做白毛豬自助brunch, 諗都唔諗就即刻打電話book了。一來愛西班牙菜,又愛白毛豬, 地點又正。到了當天,因食second round,等左一陣先有得入座。整間餐廳環境一流,更因是聖誕節,每位客人的桌上均放了聖誕帽,花環,bb 等。可惜場內沒太多人有用,或許香港人較含蓄吧。至於食物,因是自助型式,場中放滿美味的食物。我們坐底後,先來香檳,香檳汽泡較大,略嫌酒精重,不過都ok . 可能大家也餓了,坐底不久便起身拿美食。整體食物精緻,主要以小食為主,我吃了很多parma ham 及 salami , 其他小食也吃了很多,但串燒不大啱我口味,太乾。之後到 seafood paella 出場。一見到鍋勁野即刻飛第排隊,最重要係真係好好食,飯身硬味道一流,隻蝦都勁入味,不過好快就冇晒,要等第二round先食到。到了重點白毛豬,雖然我少食,不過覺得肉身彈牙, 脂肪適中及油面,非常好食。食到差唔多飽先知每桌都有一碟意粉,可能太飽了,覺得一般。最後再來雪糕甜品,很可愛呀。Brunch的食物很好吃,只是選擇有點少,不過環境
遲來的食評。。。

可能大家也餓了,坐底不久便起身拿美食。
之後到 seafood paella 出場。

食到差唔多飽先知每桌都有一碟意粉,可能太飽了,覺得一般。
最後再來雪糕甜品,很可愛呀。
Brunch的食物很好吃,只是選擇有點少,不過環境好,加上有飲酒,很快便飽了。如有,下次都想再來食brunch。
2013-12-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Tea)
Celebration
Christmas