2017-08-31
Cat eye 係一間主打三種醬汁伴蛋包飯既和食屋,出奇既係,佢主力推既係日式豬肉咖哩汁,但最好味同有獨特之處既,係另外兩種Cat eye位唔多,二十個左右,午飯時間店外排住十幾廿個人好正常。好彩店家上菜極快,即場煮好個蛋,淋汁就上,叫做轉流好快,唔使等太耐位。豬肉咖哩汁我唔多講,有水準既,不過唔特別。另外兩個分別係 忌廉雞肉汁 同 蕃茄牛肉汁。呢兩個好正,忌廉雞肉汁係有一種鮮味,唔膩,好fresh 好濃味,配上少少西蘭花同蘿蔔,伴飯食一流 蕃茄牛肉汁係清同甜,牛肉煮到腍,入哂味,齋食汁都好好食。另外,試加左個手打和牛漢堡,係加塊肉喺個飯到份量都有小朋友拳頭咁大,誠意十足。個人覺得手打夠鬆化,唔似機打牛肉咁死實。不過舊肉係錦上添花,唔加都好夠食,始終主打都係個汁,唔好本末倒置。