5 day(s) ago 0 views
終於搵到間令人心動嘅鐵板燒日本餐廳,叫做「里木」,位於尖沙咀,最近都幾少會出街,今次相聚食飯真係好開心😉! 人潮繁多,見有機會可以食到好食嘅鐵板燒,所以我哋預早訂咗位,全部人一齊選擇咗價值$980嘅鐵板燒套餐😍。💓首先,我哋黎緊嗰一輪食物,就係長話短說嘅選擇:北海道活帶子配新鮮紫菜鰹魚清湯。 帶子咀口煙韌有勁,湯湯很鮮美,而且唔會太鹹,好適合香港人嘅口味😋。嚟喇,又一輪超爽嘅食物:活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁,呢個應該算係今次飯局嘅主打菜式,龍蝦新鮮又大塊,加上香噴噴嘅蝦膏同牛油,我哋一家人一度幾乎要停唔到口🤤!💖要介紹嘅下一個菜式就是櫻花蝦和牛炒飯配蘭王雞蛋。 飯粒一粒粒分明不黏連,配咗少少嘅櫻花蝦幕士鹹香。雞蛋微微帶有濃郁的蛋香,好好味。嚟到咗甜點時間,我哋選擇咗鵝肝吐司,令到這頓飯的完美畫上句號。🎊最後再分享一下我哋嘅飲品:魚湯。純天然無添加嘅湯頭,用魚頭魚骨熬制,滲透咗所有骨膠原,五個鐘嘅滋味,飲落口裏真係好有滋味,飯後助消化不悶不討厭👍。嚟到咗甜點時間,我哋選擇咗鵝肝吐司,令到這頓飯的完美畫上句號。🎊飯局之後,我哋一家人都好滿意,感覺CP值超高! 提著訂位,仲包曬所有菜式嘅餐費

飯局之後,我哋一家人都好滿意,感覺CP值超高! 提著訂位,仲包曬所有菜式嘅餐費,整體來講真係抵食,物有所值。大家有機會都可以試一試,推薦比你哋架!🥳🥳。