正宗嘅大件夾抵食😆係香港真係從來未食過份量咁多嘅越南撈檬,超級多炸蒜之餘,啲米粉、雞絲、其他生菜配料都毫不吝嗇,一人麵好似二人份量咁👍🏻搞到我相信元朗人真係大食啲同食嘢偏重口味啲。本來我叫撈檬就係想食得清淡啲,點知原來可以咁重口味😂果然正啊😎碗麵以呢個價錢嚟講,我真係冇嘢好挑剔,首先佢個手撕雞嘅肉真係啖啖肉,冇咬到筋之餘,亦都唔係全部都係肥膏,有機會係雞髀嚟添,好juicy,一啲都唔乾身。撈檬嘅魚露汁,亦都放喺桌上自助形式任拎,鍾意落幾多就落幾多,悉隨尊便,鍾意甜甜酸酸又得,唔落或落少少食清淡啲都得。呢間專做街坊嘅舖頭亦都好細心,舖頭內有大型電視機播放,街外嘅閉路電視📺,比揸車嘅朋友注意一下路面情況,避免俾人抄牌😎老闆真係好好人👍🏻如果入元朗一定會再去🤣
正宗嘅大件夾抵食😆

手絲雞撈檬
2024-07-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
手絲雞撈檬