2024-01-03
重慶大慶唔止係食咖哩~第一眼見到間餐廳心諗:估唔到依到有咁靚既餐廳!打電話book位同埋叫野食都係用英文對話,員工都有禮貌!係餐牌見到非洲加納特飲同埋巴基斯坦芒果汁,勁好奇係咩同埋巴基斯坦芒果係咪特別好味,餐廳提供既係樽裝飲品(都可以問佢拎杯斟出黎)芒果汁味道唔係死甜,係真芒果汁🤣而個個非洲特飲聞落似中藥,飲落似mugwine,有肉桂味,味道酸酸地開胃啊個雜錦海鮮燴非洲飯,我覺得同西班牙既paella差唔多,都係有蝦有魷魚有青口有clams,飯粒濕潤度夠,唔會乾爭爭特色炆牛尾,牛好冧軟骨位易咬~食落感覺似韓式牛肉汁非洲王辣雞煲,有得揀辣度(大/中/小),我地揀小辣,實際上都真係微麻辣(唔需要一啖水一啖雞),絕對食到花椒麻既味道,都唔會愈食愈油叫左雞煲就當然唔好浪費d汁,叫左個Garlic Naan,質感偏冧 、煙韌,但唔夠蒜味唔夠飽就叫多個雜錦海鮮意墨魚汁意粉,而我地都覺得個意粉辣過個雞煲😂小食Nacho!慶祝朋友生日少不免叫甜品,落左個Red Velvet Cake同埋是日甜品:pineapple cake ,好有特色同好食喎,個cake芝士唔漏都好smooth,同埋d生日字寫得好靚
打電話book位同埋叫野食都係用英文對話,員工都有禮貌!
芒果汁味道唔係死甜,係真芒果汁🤣
慶祝朋友生日少不免叫甜品,落左個Red Velvet Cake同埋是日甜品:pineapple cake ,好有特色同好食喎,個cake芝士唔漏都好smooth,同埋d生日字寫得好靚🥰都冇串錯字!而個pineapple cake令我好驚喜🥰類似焦糖菠蘿燉蛋~用個菠蘿外皮做容器,表面有層焦糖片,下面係燉蛋+酸酸甜甜既菠蘿果肉,唔錯👍🏻