📍Ha Noi越南菜(尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫health21號舖個朋友話帶我去重慶食越南菜,佢話間舖靚嫁,我心諗重慶邊度會靚,佢話係重慶旁邊落地庫,去到原來係商場,走到最篤篤就會見到間舖,門面好大好光猛,原來有好多分店,好好食😋😋👉酥香原隻軟殼蟹 💰$44😋😋😋😋.3/5成隻一開二咁上枱,佢個樣好招積,就一啖咬落去,辣親個咀,因為即叫即炸即上枱,辣到講左粗口,好脆卜卜,仲有蟹汁咇出嚟,好味到不得了👉越式炸蝦餅(細)💰 $32😋😋😋😋.5/5大大塊蝦餅,滿滿新鮮蝦肉,爽口彈牙,都係即叫即炸,今次受教訓之後,吹下先慢慢放入口👉越式豬頸肉撈檬 💰$66😋😋😋😋.5/5本身想叫豬頸肉小食,但叫豬頸肉檬粉就可以食多樣餸喇,豬頸肉煎到面層好脆,邊邊位最為好食,仲有肉汁同唔韌,檬粉就夠哂彈牙,淋埋越式魚露醋汁就非常開胃,大口大口咁食👉極品牛三寶湯河粉 💰$72😋😋😋😋.5/5牛魔王嘅我叫呢個就可以滿足哂我,生牛肉真係一啲都唔會過熟,仲有啲血紅色喺度,牛𦟌就滷得好入味,好重五香味,而且唔會好硬,牛丸就好彈牙,咬落去會咇汁嘅,而個河粉就非常滑,唔會好油膩,湯底好濃郁,一啲都唔馬虎,
📍Ha Noi越南菜(尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈地庫health21號舖

👉酥香原隻軟殼蟹
💰$44
😋😋😋😋.3/5

👉越式炸蝦餅(細)
💰 $32

👉越式豬頸肉撈檬
💰$66

👉極品牛三寶湯河粉
💰$72
😋😋😋😋.5/5
牛魔王嘅我叫呢個就可以滿足哂我,生牛肉真係一啲都唔會過熟,仲有啲血紅色喺度,牛𦟌就滷得好入味,好重五香味,而且唔會好硬,牛丸就好彈牙,咬落去會咇汁嘅,而個河粉就非常滑,唔會好油膩,湯底好濃郁,一啲都唔馬虎,碗粉配埋辣椒仔同青檸就非常清新開胃

👉凍越南滴漏咖啡
💰$18
😋😋😋😋.6/5
最鐘意飲咖啡嘅我,又點會放過任何一個國家嘅咖啡,呢杯齌啡黑過我塊面,飲落好甘好濃,啱哂我

👉鹹檸檬七喜
💰 $12
😋😋😋😋.3/5
個鹹檸檬夠哂入味,鹹得嚟仲有檸檬味係度,配埋七喜多冰,就夠冰凍清爽,好解膩

回頭: Yes !!!多分店但食物質素都正,而且好坐,價錢又抵❤️

#kermit食在尖沙咀