2023-05-14 6290 views
曾經飲過幾次茶,舊式傳統點心出色,覺得米芝連必食推介確係好介紹。今日母親節打算試吓順德菜😋!店員提議幾款名菜需要預訂,但我們打算隨緣、隨心會更開心,但也預留了鮮魚雲拆肉羹;Wow!各人只嚐了第一口都不約而同地說著:「好彩訂左咋!」鮮魚雲羹,湯底奶白濃滑、so creamy, 魚肉鮮味、入口即融,此物真係人間美食😘見到隔離枱碟蝦多士的賣相吸引,馬上點了,味道水準頗ok,蝦又大、又爽,也不覺有味精,應該係食材靚不需要加味精。一家人食飯,最後都係點家常菜:紅燒豆腐、蟹肉扒介膽、桂花炒魚肚和燒乳豬,碟碟都有兒時和母親到小街坊酒家吃小炒的味道,還有稀物:西蓮蓉焗布甸😘今天是母親節,想念在遠方的母親、今晚頤東給了我一個非一般的母親節晚餐🥰
蝦又大、又爽,也不覺有味精,應該係食材靚不需要加味精。
一家人食飯,最後都係點家常菜:紅燒豆腐、
蟹肉扒介膽、桂花炒魚肚和
2023-05-14
$350 (Dinner)
Celebration
Mother's Day