2017-10-11
今晚食完晚餐係附近行左陣,想係附近搵間餐廳食下糖水坐陣吹下水,就入左呢間首先嗌左個仙草芋圓,諗住望望menu先嗌其保野坐坐下個呀姐埋黎用好差既語氣講呢度每人都要消費(佢既意思應該係指每人最少嗌一樣野食)。ok既,無問題,你要最低消費我可以嗌多一個甜品,都係幾十蚊姐,但係態度可以友善少少提醒我。跟住我地嗌多一個椰青,佢聽到又唔應機,我地跟住再嗌多佢一次要一個椰青,佢就好唔耐煩講"聽到喇,依家咪開緊囉"。我心諗,聽到你頭先又唔應機==跟住間餐廳開始多兩枱人入黎,佢就急急腳走埋黎叫我地住埋d唔好阻住其他人,但實情係我地隔離仲未有人坐,仲要間餐廳只係4成full,方死我地霸坐張枱整結係個椰青係夠甜同好夠凍,唔錯。而個芋圓就一般般啦。成個過程其實我地已經係唔該前唔該後,但個呀姐仲係全程黑晒面咁,絕對無下次!
首先嗌左個仙草芋圓,諗住望望menu先嗌其保野
整結係個椰青係夠甜同好夠凍,唔錯。而個芋圓就一般般啦。