2022-03-01 53 views
早幾日去開港島做野,無意中發現哩間餐廳😗見佢🚪面都好chill,都好奇入左去試下😜佢鋪頭分左3parts, 鋪頭出面可以坐, 跟住舖頭入面就環境就會相對昏暗啲, 因為其實佢鋪頭入面都放咗好多酒櫃係可以畀人哋喺度飲杯酒🍸🍷chill 下,傾下偈💬之後行到盡, 仲有一個露天area, 嗰度又係另外一個範圍, 好多綠色植物包圍住🌵🌾🌿☘️, 仲有啲好懷舊嘅竹藤椅, 佢雖然露天,但係上面有裝帳篷,落雨都唔使驚😚哩到只提供eng menu, 每款菜式下面都有啲小簡介,係講畀你聽佢每碟菜式入面係有啲乜嘢食物🤩😍當日我都叫左少少野食,傾下計,relax下😇◈◈◈BITES◈◈◈🔸Chef's Selection Cold Cut(Parma ham, salami, parmesan cheddar, gorgonzola) 入面有黑毛豬火腿🍖、意大利辣腸、車打芝士🧀、拱佐諾拉乳酪🧀食哩d配埋紅酒就一流🐱個人好喜歡佢既拱佐諾拉乳酪,佢係粒狀,食落都會相對甜口dd,冇車打咁漏,同佢會軟身d🤪另外,佢既黑毛豬火腿份量都多,唔會好鹹,空口食都得🤪😝◈◈◈MAIN◈◈◈🔸A5 "Miyazaki" Wagyu

◈◈◈BITES◈◈◈
🔸Chef's Selection Cold Cut
入面有黑毛豬火腿🍖、意大利辣腸、車打芝士🧀、拱佐諾拉乳酪🧀

◈◈◈MAIN◈◈◈
🔸A5 "Miyazaki" Wagyu Burger🍔
(Wagyu beet, cheddar, pickles, french fries)
個漢堡包🍔入面有和牛🐮甜菜、 車打芝士、泡菜配炸蕃薯條, 個包好soft, 脂肪好均勻, 配菜好多,食落嗰個層次感亦都會加強咗😉 另外佢係炸番薯條, 薯條唔使點茄汁都會甜啲, 做得幾好😚😙

✨✨本身都想坐下🚪打卡幾有feel, 好似去咗歐洲街頭咁, 但因為考量到,係因為我要食嘢,咁近馬路邊就唔係咁好, 但係如果你哋係唔諗住食太多嘢,諗住去chill下嘅話🍸🍷極度建議大家可以坐門口位,係好好㗎🤪仲可以影到好多靚相📸

🔸All Day Breakfast
(sauage, scrambled egg.sour dough toast, baked beans)
全日早餐, 影相打卡必備📸 份量都好多有沙律菜,腸仔, 黑松露炒蛋, 茄汁焗豆加紅豆, 提子包, 佢嘅炒蛋係好淡口 🍳而腸仔相對呢係會濃味啲嘅,咁兩者兼埋一齊食嘅時候,就會未到可以中和咗🤪😝