2022-04-16 109 views
嚟緊開返晚市,就一定堂食Dinner拉麵!不過未有得夜晚堂食,夜晚想食其實都可以考慮外賣。3條友想食拉麵,我就負責自取啦。最好每人揀唔同嘅口味,咁就可以分享,一次過試晒唔同嘅湯底。於是就揀咗三份包括 1.雞白湯 2. 黑蒜醬油 3. 鹽味拉麵因為外賣仲可以慳返加一服務費,店員會幫手分湯。所以攞到返去即刻食仲可以熱辣辣而且唔會浸到林晒。我最鍾意佢嘅一定係雞白湯,因為味道好香濃香甜,口感順滑,用赤雞熬製成六個鐘,配搭食物豚肉及慢煮雞胸真係好match到!想食重口味嘅時候就會好鍾意佢個黑蒜醬油,自己絕對整唔到咁香濃,黑蒜味道好突出,未攞到返屋企已經喺條街度陣陣飄香,直程令到啲人會望吓望吓。有時想清清地,而且又有日本特色,小清新就會食鹽味拉麵,佢其實完全唔會寡,因為佢裏面仲有鰹魚高湯,配搭多款唔同海鹽,就可以更加食得出食材原本嘅香味。佢個拉麵麵餅都可以,我反而特別鍾意佢個慢煮雞,質感比想像中滑+好食,仲有糖心蛋,味道香甜,配搭其他材料例如木耳、紫菜,一份真係好豐富,絕對夠晒飽+滿足。menu

menu

TakeAway