2017-08-01 141 views
今日有朋友出銅鑼灣搵我食飯,我即日望下openrice 有乜正優惠先,見到一間單點半價,就即刻online booking👍🏼地點唔難搵既,就係珀麗酒店門口,一入到去差不多全場滿座,眼見好多人叫burger... waitress 再拎menu 俾我,話單點半價只包括main course ,野飲都無半價,再望一望佢啲main 要$208-284,除非你揀炸魚薯條$120。我真係唔知道,如果佢正價會唔會有人係cafe 食二百幾蚊一個main,另一方面咁講,如果為左做半價而mark up 到咁,唔好咁啦!好彩3:30前仲有午餐,望返個午餐一口價,包湯/茶/啡,價格正常。我同朋友都轉返叫午餐,感覺好似比折完都要百幾蚊既main (*無野飲)來得實際🙄個拉花無南瓜味既咸濃湯,樣係好靚既,但飲完好頸渴。個burger 既漢堡煎得香但有啲散同乾身左啲,薯條脆脆係唔錯的,沙律配菜無任何sauce,而我朋友話個火龍果沙律唔錯,但佢哋推介既玫瑰咖啡係怪味,係幾得意既個味道。
2017-08-01
$80 (Lunch)